zondag 24 juli 2011

Wij gaan op reis en nemen mee...

Een vers-van-onder-het-naaimachien-bloesje,...


..., een badstoffen dekentje, ...


... en nog een hele auto vol.

Want morgen vertrekken we voor een weekje naar Centerparcs in Nederland. En ik had het in mijn hoofd gestoken om nog 'rap' 3 dingen te naaien die ik mee wou: een badstof dekentje om de kleine Mona zachtjes te doen slapen, een bloesje met korte mouw voor Imaani aangezien de topjes en kleedjes nu toch allemaal net iets te fris zijn en een rimpelrokje. Twee van de drie zijn gelukt, voor het derde was er helaas geen tijd meer.

Het stofje van het dekentje kozen de meisjes zelf - ook hier een onweerstaanbare drang naar al wat roze is en blinkt en laat dat stofje nu net eens beide troeven hebben zeg!


Het bloesje is gemaakt met een stofje van hier ('t was al een oud stofke: de prijs stond nog in franken en er stond 45 voor...) - ideaal dus om het model eens op uit te testen. Patroon komt uit Knippie 2 2011, maar ik maakte er een bloesje met rekker van ipv een tuniek want ik vond voor deze stof het model net iets te slaapkleedjes-achtig. Oordeelt u zelf maar...


Alsof 3 dingen in even zoveel dagen nog niet ambitieus genoeg was, had ik ook nog een verjaardagsfeest voor een 2-jarige te organiseren voor 10 volwassenen en 5 kinders. Het werd een geslaagd feestje en het weer veel ontzettend goed mee ondanks de dreigende voorspellingen van regen, wind en koude. Er werd lustig geravot buiten met de nichtjes en neefje.


En nu een weekje congé, en voor moest u het zich afvragen, het naaimachien gaat niet mee ;-) Dat is voor de 3 weken verlof die ik erna nog tegoed heb :-)

7 opmerkingen:

 1. Fijne vakantie!
  En je 2 van de 3 maaksels zijn heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi mooi! En een hele leuke vakantie gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat bloesje is erg geslaagd.
  Prettige reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zeg, leuke dingen heb je gemaakt! En dan nog een feestje, superleuk :)
  Prettige vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. veel plezier!
  Mooi bloesje en lieve kindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een supermooi bloesje! Goed idee dat elastiek onderaan.fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! En ik vind de bloesjes versie idd. veel beter! Prachtig dekentje!

  Fijne vakantie!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen