Pagina's

maandag 12 december 2011

Bezemachtig...

... dat zegt Imaani dat ze is over haar kerstkadootje in de klas. Zenuwachtig dus ...net als ik toen ik zaterdag opeens besefte dat ze vandaag een kerstkadootje mocht meebrengen voor onder de kerstboom in de klas. Elk jaar mogen we een klein kadootje (van 2 euro) meegeven voor dochter/zoonlief. Toen ik de brief las dacht ik 'Oh, dan maak ik snel zelf wel iets.' Maar opeens was het dus wel heel dichtbij en ging het dus wel heel snel moeten gaan.

Zondagnamiddag, tussen een familiebezoek en een zieke Mona door, maakte ik een potlodenrol (u allen welbekend). Het was laat, maar ze was af zondagavond. De slechte foto's moet u er wel bijnemen.


Stof buitenzijde: Annette Tatum - Boho

Omdat het kadootje maar 2 euro mag kosten (en ze anders misschien niet zou weten wat dat ding dat mama in een papiertje draaide is), nam ik gewoon kleurpotloden uit Imaani haar potlodendoos. Ik ben al heel benieuwd wat Imaani ervan gaat vinden ...

Edit: het kadootje is wel degelijk voor Imaani zelf - anders zou ik dat kind haar gebruikte potloodjes niet meegeven, ocharme ;-)


13 opmerkingen:

 1. Prachtig! Mijn dochter zou er heel blij mee zijn en de mama ook. Zeg nu zelf; als je zo een potlodenrol uit je sjakosh haalt, ben je op slag een hippe mama!
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi! het kind in kwestie zal tevreden zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap!!Het kind van de klas zal het een super vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, ik moet hier ook een cadeautje van 3 euro uit mijn mouw toveren. Voor 7-jarigen... Hoe lang werk je eigenlijk aan die potlodenrol?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel schoon, k heb er ook al aangedacht, k moet t hier alleen nog voorstellen ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Oon: voor zo'n geoefende naaister als gij: een half uurke ;-) een uurke?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat heb ik vorig jaar ook gemaakt als kerstcadeautje in de klas! Wel “iets” minder mooi van uitvoering (stofje met print aan binnenzijde, en effen stof met overtrokken knoopje aan de buitenkant).
  Dit jaar dacht ik het notablokhoesje van Elisanna te maken (en een kleurboek van 1 euro uit de wibra te halen). Maar mijne vent had al een knutselpot gekocht in de Hema ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lies, op een uurtje ben je klaar.
  An, heb jij een cadeau gemaakt voor Imaani zelf? Of kan het ook naar een ander kindje gaan?
  Jouw rol is echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Oon: als je kan doorwerken een uurtje (excl. de stofjes uitzoeken ;-))

  @Emma en Mona: we moesten een kadootje maken voor ons eigen kindje - het wordt dus voor Imaani :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ok ... merci, goed idee! Payal moet ook een cadeautje meenemen ... de meisjes moeten iets voor de meisjes, de jongens iets voor de jongens ... ongeveer 2,5 euro en deze mama wil dus zelf iets maken :o) denk dat ik het nu dus weet :o) EEN POTLOODROL :oD

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele mooie kleuren. Ik vind het super geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi ... goed idee! Wij moeten zorgen voor een kadootje voor 2.5 euro ... je brengt mij op gedachten :-)

  BeantwoordenVerwijderen