Pagina's

zaterdag 27 augustus 2011

Het achtergestelde wikkelkleed

Al weken ziet u hier rechts dat ik "naarstig" aan het voortstikken was aan een wikkeljurk (Burda 2/2007). Dus ja, zo naarstig was ik nu ook weer niet. Integendeel, het wikkelkleed werd talloze keren aan de kant geschoven voor een ander project.

Bovendien blijk ik niet dezelfde maten te hebben als een deutsche Fraulein waardoor ik toch wel wat aanpaswerk had, vooral aan de schouders die veels te breed waren en in combinatie met de rimpels een wel heel nadrukkelijk pof-effect hadden; allez, eerder een 'ontp(l)of' effect dus :-)

Maar kom, het is af.


Met excuses voor de slecht ingestreken en verfrommelde plooien

Zij het dan wel in een iets gewijzigde versie (om de één of andere reden kan ik mij nooit aan het voorgeschreven model houden). Normaal gesproken komt het wikkelkleed met een lint in de taille, maar dat zag ik niet zo graag bij mezelf. Ik besloot er dus 2 knopen aan te zetten om de boel toe te houden. Handig en snel, ware het niet dat mijn volautomatisch-knoopsgaten-naaiende naaimachine geen zo'n grote knoopsgaten kon maken. Dan maar 2 kleinere knoopjes aangezet aan de binnenkant en de grote knopen er aan de buitenkant opgenaaid op dezelfde plaats.Het stofje is Erin McMorris Summersault Pinwheel in Midnight en hoewel ik er meteen weg van was, weet ik niet goed of ik dit nu mooi vind in een wikkelkleedje of niet.


En nu dit project eindelijk van de baan is, kan ik met een gerust gemoed aan het volgende beginnen :-)

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het heel mooi! Jij staat echt met alles!
  Heel mooi stofje! Ideaal voor deze herfstachtige zomer! Dit kleedje zal veel gedragen worden, daar ben ik zeker van...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt supertof! Als ge ooit genoeg hebt van je kleedjes, ge weet mij te vinden hé? (alleen als ik er uw heupen en benen bij krijg, want anders kan ik er maar met één been in, helaas)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is heel mooi! En dat stofje is perfect, niet aan twijfelen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen