Pagina's

dinsdag 4 februari 2014

De stoffen zijn er!

Zoals ik hier reeds vermeld had, heb ik een aantal mantelstoffen besteld. Het gaat om stoffen die ik gebruik om zomerjasjes op bestelling te maken, maar DIY'ers kunnen de stoffen sinds kort ook per meter aankopen. Het is niet de bedoeling een stoffenwinkel uit de grond te stampen, maar ik weet uit ervaring dat het vaak moeilijk te beoordelen is of een stof geschikt zou zijn voor een manteltje dus vandaar dat ik de stoffen die ik zelf gebruik ook wil aanbieden als mogelijkheid voor een zomerjasje.

De stoffen zijn voorlopig beschikbaar in de volgende kleuren (van boven naar onder op de foto):

* turquoise    
* zonnegeel    
* oudroze      
* azuurblauw (moeilijk te fotograferen; het ligt tussen hoogblauw en petrol in)
* mint

Soort stof:
turquoise, geel en oudroze zijn een fijne weving keperkatoen (100% katoen); de azuurblauwe en mintkleurige zijn een fijngeweven polykatoen (65% polyester, 35% katoen)

De stof is 1m45 breed. Beide soorten stoffen zijn stevig maar soepel en geschikt voor zomermanteltjes, maar ook voor een A-lijn rok of jurkje.

De prijs is 14 euro per meter excl. verzendkosten (worden berekend volgens gewicht - gratis verzending binnen België vanaf 75 euro). De stof is bestelbaar per 10 cm.

Bestellen kan voorlopig enkel via mail. Meer info ook hier.



15 opmerkingen:

  1. Zeer mooie stofkes! Hopelijk vind je kopers! :) Liefs, Me

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh heel mooi! Nu nog n kleurtje kiezen ;-)
    Kom ik voor n 86 toe met 1 meter?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooie kleuren zeg! Maar ik ben nog maar net begonnen aan de winterversie van de jacky :) Wel een maat die eigenlijk wat te groot gaat zijn, maar dan kan ze er volgende winter nog mee voort :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je post over het blauwe manteltje haalde me over de streep. Deze lente maak ik de mantel zelf!! Maar waar bestelde jij deze stoffen? Ik wil wel graag bij jou bestellen, maar ik zocht eigenlijk een groen stofje aangezien ze de hele winter al een blauwe jas heeft gedragen. Of kan jij ook nog aan felgroen komen? Groetjes en alvast bedankt voor de info!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tuurlijk maak je die zelf! :-) Ik bestel rechtstreeks bij een groothandel. Felgroen heb ik niet in het assortiment. Aangezien ik een vrij grote minimumhoeveelheid moet afnemen, zal ik die helaas niet kunnen apart bijbestellen. Sorry...

      Verwijderen
    2. Bedankt voor je snelle reactie! Geen probleem hoor!! Ik ga nog eens nadenken wat ik ga doen. Heeft het soort stof ook een naam?

      Verwijderen
    3. Je vindt die terug onder de namen gabardine, keperkatoen of twill

      Verwijderen
  6. Welke stofjes moet ik gebruiken om een regenmanteltje te maken? Heb jij daar al ervaring mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb vorige week het Maelle patroon besteld en wil graag twee zomerjasjes maken voor mijn meiden. Is alle keperkatoen geschikt? Ik vind hier helaas niet de fuchsia die ik graag wil dus probeer ergens anders stof te kopen.

    BeantwoordenVerwijderen