Pagina's

zondag 8 januari 2012

Knipmode juni '10 rok pimped-up

Ik haalde nog eens mijn patroontje van de Knipmode juni 2010 rok boven en knipte het voorpand in 3 stukken. Inspiratie haalde ik bij een rokje dat ze een tijdje geleden in de JBC hadden. En ja, ik wou dat ook eens proberen hé...


Ik maakte de rok uit petrolkleurige dikke tricot, die ik kocht bij Stoffen van Leuven op het Stoffenspektakel en ze zit zalig.


Wat u echter niet ziet is dat ik, tegen beter weten in, enkel de achterkant van de tailleband kon doorstikken (en dus het beleg vast stikken) wegens tekort aan garen. Maar ja, als je de zondag aan het naaien bent en je hebt niet het juiste kleur draad, wat doet ne mens dan... Zich redden met wat hij heeft hé (vandaar de iets lichtere kleur draad die je ziet bij de zoom). Alleen was dat in mijn geval ook alweer een restje waardoor ik dus toch het rokje niet volledig kon afwerken: de draad was op net toen ik aan de voorkant ging beginnen... Gevloek ende gezucht dus want 'k had dan toch beter gewacht tot ik het juiste kleur draad had... En eigenlijk vraag ik mij ook af of ik niet beter een onzichtbare zoom met de hand zou naaien in plaats dat ik ze nu vlug-vlug deed met mijn machine? Wa peisde gulle?

30 opmerkingen:

  1. awel de zoom stoort mij nie zo op het eerste gezicht! ma natuurlijk, als het tricot is, kan da zijn da da wa rimpelt als je het strijkt. ma als da nie zo is, dan zou ik het zo laten! Ik ben er mijn hart aan verloren :) en als je het nie erg vindt ga ik met da patroon ook eens de alternatieve toer op :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tis wel een héél mooie versie geworden! Ik wil me er ook eens aan wagen met tricot, lijkt me heerlijk om te dragen! De katoenen versies die ik al maakte zijn toch niet alles...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. op de foto stoort me niks feitelijk, ziet er heel retro uit: dus super-fantastisch-geweldig rokske!!! liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind met de hand naaien niet leuk, dus ik zou dat niet meteen doen ;-) Wel alleszins een héél schoon rokje, en tof met die gele kousen eronder!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nice! Combi met de gele kousen is super!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig!!!!!!! Heel mooi gedaan met dat voorpand in 3 delen! Ik zie ook nietske aan de zoom hoor! Waarschijnlijk erger jij je daar aan omdat je het weet...
    Maar als ik heel eerlijk ben, naai ik praktisch alle zomen om met de hand.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zou het ook zo laten hoor, zeker geen ontzichtbare naad nodig! Het rokje is zeer mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Volgens mijn lerares is omzomen met de hand ook hét beste. Maar ik haat het, naaien met de hand. En eerlijk, mij valt aan die zoom niets op hoor. En stik jij je tailleband door om het beleg vast te leggen? Ik laat dat gewoon hangen eigenlijk, nog nooit probleem mee gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @AnneLies: Laat je maar gaan meiske :-)
    @Katja: ja, ik weet het, dat is nog altijd het mooiste hé... Maar ik ontzie het mij soms wel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @La merlette blanche: ik vind dat dus ook niet leuk :-)
    @karmijn&kobalt: doen in tricot! Zit echt supermakkelijk. Maar je mag wel gerust een cm'tje naad wegnemen of zelfs een maat kleiner nemen - ik moest toch serieus wat afnemen van mijn zijnaden.
    @Piepow: meestal doe ik dat wel ja. Hier vind ik het wel nodig, want ik merkte nu, doordat de voorkant niet vastlag, dat dat in diene tricot wel naar buiten kruipt. In katoen zou dat inderdaad minder problemen geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo'n toffe bewerking van het patroon ! Mij persoonlijk stoort de zoom niet ...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hele leuke versie!
    Je brengt me op ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het zoompje stoort niet! Ik vind het heel mooi.Die gele kousen zijn er trouwens prachtig bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ziet er super uit ! Een tof idee om de rok op te delen in 3 delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel mooi! Hoe je er toch op komt! Misschien moet ik dat patroon ook s in tricot proberen,in katoen word ik er gek van dat die rok zo''n hoge taille heeft.hele mooie kleur trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat is een super flatterend modelleke! Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een heel mooi rokje. Een super idee om dat eens in drie delen te maken. Op foto stoort de zoom mij niet meteen. Ik naai het ook meestal wel met de hand maar ik zie er ook steeds tegenop. Ik denk doen waar jij je het beste bij voelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik ben pas naar de zoom gaan kijken omdat je er iets van zei... en ik vind het zeker ok zo.
    Verder ben ik ook absoluut fan van deze versie (en de kleur en de combinatie met de gele kousen!) Ferm gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooie kleur. En mooi gedaan. Ik zou dat rokske veel aandoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. grote fan van je rok!! met die drie delen in je voorpand!echt super

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oow.. die is heel mooi! Ik kan er niks storends aan zien, ben alleen maar gek van hoe je het patroon verknasterd hebt :) Echt zó mooi dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Zou je niet eens willen delen hoe je dit deed?
    Hij blijft maar door mijn hoofd spoken die rok ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. geweldig, de tricotversie, de 3 delen, de kleur, de combinatie met de kousen - kei-knap!

    BeantwoordenVerwijderen