dinsdag 3 januari 2012

Voor kleine Vinn

Een dikke maand geleden beviel een vriendin van mij van een zoontje, Vinn. Alhoewel het manneke iets vroeger dan verwacht ter wereld kwam, is het toch even stoer als zijn naam. Tijdens het kerstverlof gingen we dan ook nieuwsgierig een kijkje nemen en uiteraard kan een kadootje dan niet ontbreken!

Ik twijfelde of ik iets zelfgemaakts zou geven, want het is toch altijd afwachten wat de ouders daarvan vinden. Maar omdat ze altijd heel enthousiast zijn over mijn naaisels, waagde ik het er toch maar op.
Ik naaide een pakketje met een slabbetje, labeldoekje en tutketting, allemaal in een kleurrijk uilenstofje - het heet dan ook niet voor niets Bright Owl - van Alice Kennedy. Het slabbetje en labeldoekje werden aan de achterkant afgewerkt met turquoise badstof.


Daarnaast maakte ik ook een babymutsje in donkerblauw ribfluweel met aan de binnenkant een soort langharige, petrokleurige fleece van bij haar.
Rond een babyhoofdje ziet dat er dan als volgt uit - bij gebrek aan een baby, showt Imaani haar pop u het model ;-)


Het patroontje komt uit de laatste Ottobre (6/2011). Het klepje aan de voorzijde kan ook open door middel van een drukknoopje, zodat het meer een petje wordt. Het mutsje sluit met een velcro aan de zijkant.


Op dat sluitflapje flockte ik Vinn's naam - in donkerbruine flockfolie van bij haar. Ik nam hetzelfde lettertype als op het geboortekaartje en had danig mijn werk met het snijden van die kleine lettertjes ;-)


Alhoewel ik de kleinste maat maakte, zal het wellicht toch nog eventjes duren vooraleer het past (hopelijk ook niet te lang, want in de zomer heb je dat nu ook niet echt van doen). Jammer dat het wat groter uitvalt dus... Maar ik beloofde de mama om, als het deze winter niet past en volgende winter te klein is, een nieuwtje te maken voor kleine Vinn.

Mama en papa waren wel blij met het zelfgemaakte kadootje, en dan ben ik ook blij natuurlijk!

17 opmerkingen:

 1. Die pet is geweldig ! En die warmte kan zo'n klein babyhoofdje wel goed gebruiken he ! By the way, de maaksels met het uilenstofje zijn al minstens even mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is gewoon prachtig!! Iedere jonge ouder zou super blij zijn met zo'n geschenk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan goed geloven dat ze er blij mee zijn! Zo'n mooie cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig stofje!! Ik ben ook fan van de pet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig kadootje! Ik denk dat ze er heel blij mee waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, mooie dingen! Ik vind de pet super, maar ook de spulletjes met het uilenstofje zijn super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ok, als ik ooit een tweede kleine baby neem krijg jij zeker een geboortekaartje :) Super leuk kraamkadooke!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke babycadeautjes. Vooral de pet vind ik erg mooi en stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De pet met de naam op is echt leuk! En de uiltjes, ja prachtige kleuren, waarom heb ik toch weer geen stukje voor mezelf gehouden....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt schattig! 't Zal wel zijn dat de ouders content waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Enorm leuke pet! De rest ook he, maar de pet is écht cool ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi!
  Leuk stofje hé die uiltjes! Ik maakte er een draagzak/doek van voor mijn dochtertje in rond te dragen. En de papa vond dit stofje ook stoer genoeg ;-) geen bloemetjes voor hem!

  BeantwoordenVerwijderen