Pagina's

vrijdag 29 mei 2015

Comeback

Héhé, het was hier stil de laatste maanden. Niet dat er niet genaaid werd, verre van zelfs, maar bloggen, daarvoor ontbrak tijd en zin. Er werd veel genaaid voor anderen, maar de laatste weken toch ook terug meer voor de dochters en mezelf. En voor dat laatste, daarvoor wil ik de komende weken terug meer tijd inbouwen, na een druk maar leuk communiejurken-op-bestelling-voorjaar.

En hoewel ik zal proberen om hetgeen genaaid wordt terug wat vaker te bloggen, kan en wil ik geen beloftes doen. De fotosessies, het zoeken van een goede foto-plek, wachten op mooi weer, wachten op dochters die zin hebben om te poseren, ... het geduld en de zin was er de laatste tijd niet. En als die er niet is, wil ik me ook niet 'gedwongen' voelen om het te doen. Iets wat me wel wat tijd kostte om los te laten - in het begin dacht ik continu 'ik MOET nu wel eens iets posten'. Maar eens losgelaten, voelde het goed en dat wil ik zo houden. Dus misschien duurt het terug een tijdje vooraleer er nieuwe posts komen, of misschien is er een kort stukje met minder/minder mooie foto's, misschien bloeit deze blog terug helemaal open, ... we zien wel :-).

Dit gezegd zijnde, over tot de orde van de dag: een nieuw naaisel!

DSC_0273

Begin dit jaar won ik bij Mon Depot een give-away: het voorjaarsnummer van La Maison Victor kwam zomaar gratis en voor niets mijn richting uit (waarvoor nogmaals dank Katelijne!). De reden waarom ik mee deed met de give-away: mijn voornemen om wat meer aan selfish sewing te doen dit jaa. De Jessy jurk uit het gewonnen LMV nummer leek me uiterst geschikt om dit voornemen een flitsende start te geven.

En flitsend was de start: ik ging onmiddellijk stof halen. Mijn keuze viel op een mooie zachtroze crêpe. Enkele dagen later pakte ik stof, patroon en naaigerief in en vertrok ik voor wat een zalig, fun, warm (en het was januari, dus ik bedoel niet de temperaturen ;-)) en bij momenten emotioneel (naai)weekend aan zee zou worden. Vol enthousiasme begon ik de patroondelen op de stof te leggen, maar dat enthousiasme was snel bekoeld: de patroondelen pasten werkelijk niet op de voorgeschreven hoeveelheid stof. Domper op de vreugde maar gelukkig hopen naaitalent aanwezig om me te helpen puzzelen. Na veel schuiven,  herschikken, vloeken (o ja ;-)) kreeg ik de delen nét uit de stof. Het enige dat ervoor zorgde dat dit toch lukte was dat ik klein ben en de zoomwaarde kon weglaten.

Verder ging het ineenzetten vrij vlot. Enkel de manier om de rekker vast te maken aan de taillenaad gaf echt geen mooi resultaat. Daarom maakte ik de elastiek terug los, stikte een tunnel langs de binnenkant en reeg daar een dunnen elastiek door. Het resultaat is al heel wat beter, al ben ik er nog niet 100% tevreden over. Wellicht ligt dit ook een beetje aan de stof, die voor crêpe nogal zwaar uitviel. Voor een volgende versie zou ik lichtere stof nemen. Ook zou ik het bovendeel nog wat versmallen want de hals zou met momenten wat durven gapen. De plooitjes vind ik dan weer een heel leuk detail!

DSC_0268

DSC_0280

Een rits komt er in dit patroon niet aan te pas - achteraan sluit de jurk met een splitje.

DSC_0289

De jurk was ergens in februari al af, maar bleef ongeblogd - foto's nemen kwam er maar niet van. Tot woensdag mijn mama zich als fotografe van dienst ontpopte en in ware fotoshootstijl mijn 2 afgewerkte jurken fotografeerde (jurk 2 toon ik u in een volgende post).

DSC_0266

Bij deze dus de start van een kleine comeback - see you soon for more! :-)Patroon: Jessy - La Maison Victor voorjaar 2015
Stof: crêpe - Penelope (Menen)52 opmerkingen:

 1. Het staat je schitterend, I lóve dat roze! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was er met Eva nog over bezig. Waar blijft die jurk van An toch? En ja, hier dus! Zeer mooi gelukt. En die kleuren passen je geweldig mooi. Ik moet dat jurkje ook maar eens maken als dat zo groot uitvalt! Altijd een boost voor je zelfvertrouwen wanneer je een maatje kleiner kan gaan. Tof om nog eens aan het weekend herinnerd te worden. Ik heb toen genoten ook al was het een emotionele achtbaan daar! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, valt inderdaad groot uit, zeker bovenaan en ter hoogte van de hals. Zeker doen, jou kennende wordt dat zeker een prachtstuk! En ja, een emotionele rollercoaster inderdaad, eentje waar ik nog vaak aan terugdenk ;-) X

   Verwijderen
 3. Die plooitjes geven een heel mooie toets! Zoiets zou ik ook wel willen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie comeback!
  Ik vind het rekkergedeelte altijd moeilijk, ik kocht al eens een soort smockelastiek die al in een 5-tal baantjes aan elkaar zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Comeback in stijl ! Mooie jurk.

  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je terug bent, want ik geniet iedere keer van je mooie maaksels! Maar zo herkenbaar, het gebrek aan blogtijd en niet altijd de zin in fotoshoots en alles wat erbij komt kijken! Belangrijk is inderdaad dat bloggen niet van moeten is, maar van mogen ;-). Ik kijk al uit naar je tweede jurk! Die eerste is alleszins al een schot in de roos!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi en goed dat je je niet laten dwingen door de blog. Moet gewoon goed voelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van een comeback gesproken ;-) mooie jurk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een comeback met zo'n prachtig kleedje, dat kan tellen! Welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blij dat je weer terug bent, maar inderdaad: bloggen mag zeker niet aanvoelen als 'moeten'.... Ik blijf je sowieso trouw volgen, hoor! Heel mooi kleedje en ik vind trouwens dat die zachte kleuren je geweldig goed staan! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt super mooi jurkje. Hele mooie kleuren. Staat hier ook nog op het verlanglijstje. Vandaag stof halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi, An! Het staat je geweldig!
  Niet vergeten: dit is jouw plek, hier. Jij alleen beslist wanneer en hoe vaak en wat en hoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw! Het voordeel van een lange aanwezigheid is dat je publiek vergeet hoe goed je eruit zag ;) Jessy staat nog op mijn lijstje, en deze pastelcombi vind ik top!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Welke terug! en hoe! Wat een pracht van een combinatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blij nog eens iets van je te mogen lezen en zien! Die zomerkleuren staan je prachtig! En 1 van de mooiste versie van het patroontje dat ik al zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi, en ook blij je nog eens te mogen lezen! Welke maat heb je voor de Jessy geknipt? Want ik hoor hier en daar dat hij wel groot uitvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleinste maat en nog wat aan de wijde kant bovenaan. Zou volgende keer nog 2 cm versmallen thv middenvoor.

   Verwijderen
  2. Goed om te weten, bedankt!!

   Verwijderen
 17. Wat een zalig mooie kleur, staat je super! Hier ook aan de jurk begonnen maar ergens gemist met het aanstikken van het beleg en nu geen zijn meer om ze af te werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een zalig mooie kleur, staat je super! Hier ook aan de jurk begonnen maar ergens gemist met het aanstikken van het beleg en nu geen zijn meer om ze af te werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een zalig mooie kleur, staat je super! Hier ook aan de jurk begonnen maar ergens gemist met het aanstikken van het beleg en nu geen zijn meer om ze af te werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De jurk staat je fantastisch! Heel mooi in dat roze.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. leuk dat ik weer kan komen lezen....mooi dat roze staat je beeldig

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw! Dat kan tellen als come-back! P.R.A.C.H.T.I.G! En wat sta je mooi met zacht roze!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik ben blij dat we terug mogen mee genieten van je pareltjes!!!
  Het staat je enorm goed!! chapeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Prachtig, staat je goed! Leuk weer wat van je te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Deze versie vind ik mooier dan die originele....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtig!
  Doe gewoon u ding, bloggen of niet, altijd leuk je blog te lezen, maar het mag niet als een opdracht voelen he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Welcome back! Jouw blog moet een van de eerste blogs geweest zijn die ik ontdekte toen ik nog een leek was in blogland. Een ware inspiratiebron. Wat een mooie versie! Fris en zomers!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Supermooi ... Staat je echt goed! Een leuke come back ... Hopelijk tot ziens 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 29. heel erg mooi! Totaal mijn kleuren niet, maar jou staat hij prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heel mooie jurk! De kleur staat je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Bloggen doe ik ook onder het motto 'niets moet, alles mag'. Hier liggen al twee tienerprojecten af... maar de tieners in kwestie zijn vlijtig aan het studeren.... dus ik wacht tot hun hoofd naar poseren staat.... Knappe jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Bloggen doe ik ook onder het motto 'niets moet, alles mag'. Hier liggen al twee tienerprojecten af... maar de tieners in kwestie zijn vlijtig aan het studeren.... dus ik wacht tot hun hoofd naar poseren staat.... Knappe jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zo mooi zeg, ik ben echt GROTE fan hiervan! Prachtig poederkleurtje, en een knappe madame!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. En wat een comeback! Prachtig in zijn eenvoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zo schoon! Hier huist ook het idee om die te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Erg mooi! Hier ook stof gekocht voor deze jurk, maar nog niet aan begonnen. Eerst maar eens goed nameten dan ;-) Fijn dat je terug bent!
  Grtz, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Let's go back! ik kan wel een weekendje gebruiken! Op alle vlak :) En die jurk staat je echt geweldig! top!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Mooi,misschien voor mezelf zo'n leuke jurk maken nu de stofjes in de solden zijn ;-) en de temperaturen de hoogte in schieten.

  BeantwoordenVerwijderen