Pagina's

woensdag 23 november 2011

Pyama voor Mona

Er zijn in blogland een paar straffe madammen die allerlei moois in tricot vanonder hun overlock toveren (en ik vergeet er hier ongetwijfeld nog een paar!). Sommige onder hen schrijven er zelfs handleidingen over die tricot-en-boordstof-maagden zoals ik dankbaar lezen. Toen deze straffe madam, die we ondertussen toch een volleerd tricot- en boordstofnaaister mogen noemen, schreef dat ze gevloekt had met nicky velours als boordstof voor een pyama in tricot, tja, toen vloekte ik ook... want ik had net een mooi lapke tricot en een smal strookje nicky velours gekocht met als doel een pyama voor mijn jongste...U verstaat hopelijk mijn angst nog beter als u weet dat het mijn eerste naaisel met boordstof en tricot betrof ... Na enkele bemoedigende woorden van Missy N. haarzelve besloot ik er eergisteren toch maar aan te beginnen.


Patroontjes komen uit Ottobre nr.1/2011 (eigenlijk een t-shirt en een legging, maar ik zag daar een pyama in ;-)). Stof van bij een stoffenoutlet niet ver van mijn deur.

Onderaan het broekje gebruikte ik nicky velours (en inderdaad Missy N., dat krult en doet en is onstrijkbaar), net als aan het knoopslijstje van het t-shirt. De stof naast het knoopslijstje en onderaan het broekje is gerimpeld (aan de beentjes dmv elastiek).Oorspronkelijk plan was om ook de mouwen en hals af te werken met nicky velours, maar toen mijn oog op ribtricot viel in exact het kleur groen van de tricot gooide ik de plannen om (enneuh... ik geef het toe, zo omzeilde ik ook handig de nicky velours als boordstof). En jeuj, dat ging redelijk goed, een kleine uitschuiver bij de halsrand buiten beschouwing gelaten.


Enkel zou ik de volgende keer eerst een gesloten cirkel maken van de boordstof alvorens ze aan de mouw/hals vast te zetten. Ottobre schreef het namelijk anders voor waardoor je nu aan de binnenkant iets te veel naad ziet naar mijn goesting. Maar ik ben content en een beetje fier op mijn eerste pyama :-)Het pyama'ke gaat Mona als gegoten en 't kind kreeg er warempel model-allures van ...... waarna ze, zoals echte modellen betaamt, efkes moest uitrusten na haar harde werk :-)
22 opmerkingen:

 1. ziet er heel professioneel uit ;-) echt knap & da model, amai, die doet haar best! vele groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Knap hoor voor een eerste keer tricot. En nu je over je angst heen bent: graag meer van dat :-) En leuk van je linkje, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superschattig! En goed gedaan! Ik heb laatst ook een paar ottobrepatronen gebruikt voor tricot t-shirts, en heb mij ook de bedenking gemaakt dat het mooier zou zijn om de boordjes eerst te sluiten en dan pas aan de mouwen te zetten.
  Raar dat ze dat zelf nog niet gemerkt hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moooooooooi! Echt heel knap gedaan! Ik doe hier weer leuke ideetjes op! Ik maakte laatst ook een pyama in nicky velours, en wat draagt dat lekker zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n machtig prachtig stofje !!! Dat is gewoon een schitterende pyjama geworden ... Ik wou dat ik ook zo'n mooi stofje had gevonden !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaw knap gedaan, en echt een mooi stofje !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sta me toe effe te lachen :-). Niet met jou, maar met het feit dat je mij een volleerd tricot- en boordstofnaaister noemt. Als je me nu een volleerd boordstof-lostornster zou noemen, zou dat wat meer in de buurt komen denk ik ;-).
  Enfin, uw pyjamake is een schoon ding geworden, het staat de dochter beeldig en ge hebt dat goed opgelost met de groene boordstof! (Het voordeel van de nickyvelours als boordstof is eigenlijk wel dat uw stiksel daar wat in "verdwijnt" en echt niet meer zichtbaar is, waardoor ge al eens een steekske scheef moogt stikken. Dat stoort mij altijd enorm als ik dat op boordstof doe (vooral als het vandoor is).) Maar bij u ziet het er perfect uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige pyjama! Mooi stofje, mooie afwerking,.. Perfect! Je mag terecht fier zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schattig, die kleine pyjama'tjes. Hier ook, eerst cirkel sluiten, dan boordstof eraan. Dat geeft minder gekriebel aan nekjes en polsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. waaw, inderdaad terechte fierheid, het kan zo in de winkel hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap!!! En zo'n mooi tricotje, uw dochtertje gaat er zoveel plezier aan hebbeb!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! Tijdens de zomersolden ben ik ook eens naar Alfabri geweest, echt de moeite! Toen was alles -70% Hoeveel korting geven ze op stof gewoon tijdens het jaar? Het kriebelt om nog eens te gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Knap! En ik had in hetzelfde stofje (maar ander kleur) ook een pyjama besteld. Allen heeft ons mama geen tijd, dus bracht ze het stofje niet mee, hopelijk hebben ze het nu nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi! En nog een tip: tricot als boordstof gaat ook niet!! Dinsdag geprobeerd, ramp..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. super mooie piejaama! echt super gelukt! om fier op te zijn hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super mooi. Hele leuke foto's hebben jullie ervan gemaakt.
  Ik weet niet of het bij anderen werkt maar ik gebruik vaak speciale vlieseline (hele rekbare) bij tricot en Nicky Velours.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je zou niet zeggen dat het je eerste tricot projectje is. Heel mooi hoor en het staat haar prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Waaw en ge moogt terecht fier zijn. Zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik wou dat ik daar ook in paste :-).
  Die stoffenoutlet, hebben ze daar altijd zo'n aanbod of moet je een ferme portie geluk hebben om een mooi stofje te vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bedankt allemaal :-)
  Jozefien: je kan er het hele jaar door stofjes kopen en het blijft er allemaal vrij lang beschikbaar. Je moet soms wel een beetje zoeken, maar wetende dat ze de overschot-stoffen van vorige Gymp-collecties hebben, kan je vrij zeker zijn dat er pareltjes tussen zitten. Zeker es de moeite hoor!

  BeantwoordenVerwijderen