vrijdag 18 november 2011

Voor een vers boeleke

Een nicht van mijn man vroeg me om een geboortegeschenkje te maken voor het pasgeboren zoontje van kennissen van hen. Ik maakte voor haar een verschoningsmatje voor onderweg en bijpassend spuugdoekje.


Er bestaan verschillende, gelijkaardige handleidingen voor verschoningsmatjes op het net, maar ik maakte een versie op maat.

Het matje is gemaakt uit katoenen stof van Kokka (Mr. Frog) die ik zondag op Petit Bazaar bij haar kocht en donkerbruine, superzachte fleece. Aan de buitenkant stikte ik een paspeltje om het geheel wat te breken.


Aan de binnenkant zijn onderaan 3 zakjes voorzien voor pampers, doekjes, een speeltje, ... Het idee voor de zakjes vond ik hier.


Op de plaats waar het hoofdje moet komen gebruikte ik 2 extra lagen fleece zodat dat versch boeleke extra zacht ligt. Ik stikte 2 lijnen zodat het een soort kussentje vormt.


Het matje kan opgeplooid worden zodat het past in de verzorgingstas.


Omdat het sluit met een lus in elastiek kan het matje dus zowel met als zonder pampers/doekjes opgeplooid worden. Het lusje kan ook gebruikt worden om een speeltje aan vast te haken (handig als ze wat groter worden en afgeleid moeten worden tijdens het verschonen ;-)) - het zit op hoogte van het hoofdje/handjes.

Ik maakte er ook een assorti spuugdoekje bij  met dezelfde katoenen stof en witte badstof. Patroon voor het spuugdoekje haalde ik hier.


Het kadootje werd goedgekeurd door de aanvraagster, dus missie geslaagd :-)

17 opmerkingen:

 1. Amaai, zo'n luxe matje ! Echt een prachtig cadeau om te krijgen en te geven !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat stofje, dat maakt het cadeau helemaal perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! En merci voor de links, hier staan ook nog een paar geboortekadootjes op het programma...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Zal iemand zeker gelukkig maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da's echt het ideale stofje voor dit projectje! Ik kocht zondag ook 't één en 't ander bij Vermiljoen, maar hier keek ik blijkbaar toch over! 't Zou ook kunnen dat het mij op de rol gewoon niet opviel...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een super stofke!! Voor een echt hebbeding. Wie zou daar niet blij mee zijn???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk bedacht. Super uitgewerkt en een pracht van een stofje. Ik zou ook wel zo'n geschenk willen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé hoi! Ik zie in eens mijn link op jouw blog staan! leuk hoor! en mooi gemaakt! Veel plezier met geven! (bykris.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij krijgen hier in januari ook een boeleke bij en je brengt me dus op ideeën! (Ik heb geen handige vriendin/zus/mam dus doe ik het zelf maar ;-)
  Veel weggeefplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Ienemiene, je hebt het cadeau ondertussen wellicht weggegeven maar ken je de afmetingen nog? Ik heb zelf geen kindjes, dus ken niets van verzorgingsmatjes. Maar ik wil er wel graag ééntje maken om cadeau te doen. Dank je voor het idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Lies. De afmetingen zijn als volgt (afgewerkt) 45 cm breed en 66 cm lang. De zakjes zijn elk 15 cm breed - de hoogte is ook 15 cm. Weet je hiermee voldoende? Anders vraag maar hé!

   Verwijderen