Pagina's

maandag 8 juli 2013

Patroontest Compagnie M.

Patroontest Compagnie M.

Tot voor enkele weken had ik (shame on me!) nog niet gehoord van de blog Compagnie M. Nochtans is het de moeite waard. Marte, de dame achter de blog, maakte reeds enkele leuke patronen, die ze dan ook nog eens gratis ter beschikking stelt. Beslist een kijkje waard dus daar!

Een tweetal weken geleden deed Marte een oproep voor patroontesters. Zoals je op haar blog kan lezen, is ze van plan binnenkort te starten met haar eigen patronen en dit leuke bloesje is daar het eerste van. Ik ben absoluut geen bloesjesmadam, noch voor mezelf noch voor de kindjes. Toch ging mijn bloesjesfobie overboord bij het zien van haar patroon en gaf ik me op als tester (ondanks een chronisch tijdgebrek de laatste tijd, maar enfin, het was sterker dan mezelf :-)).

Untitled

Omdat het om een test ging, koos ik voor een eenvoudig blauw stofje en combineerde dat met rode zigzagband en appeltjesknopen om het geheel te breken. Het was wel niet echt een dankbaar stofje om te naaien - de kreukjes/golfjes moet je erbij nemen en ook een paar gaatjes van speldjes kreeg ik niet meer uit de stof gestreken. Maar verder ben ik er heel tevreden over.

Untitled

Ik maakte op basis van de maattabel een 2 jaar voor mijn bijna 4 jarige en dat zit perfect, zowel qua lengte als breedte. Enkel de schouders/mouwtjes vind ik misschien wat breed uitvallen voor haar, maar het is dan ook een frêle meisje.

Untitled

"Mama, mag mijn plakker ook eens op de foto?" Elegant poseren met een plakker, het is niet iedereen gegeven, maar mijn dochter blijkbaar wel ;-) (Het is trouwens niets ernstigs, enkel een serieuze schaafwonde aan haar elleboog na een valpartij)

'Mama, ga je mijn plakker ook eens trekken?' :-)

De plooitjes, het gebogen voorpand en de leuke vlindermouwtjes geven het patroon dat tikkeltje extra. Ongetwijfeld vinden jullie dit patroon dus binnenkort terug in haar shop, zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen.

Details patroon

Bedankt Marte dat ik het patroon mocht helpen testen!

Appeltjesknopen: De Stoffenkamer

24 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik mocht ook testen. Alleen heeft mijn model het nog niet kunnen passen. Snel klaar, ik denk dat het een succes wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love your version! I tested the same pattern, but haven't blogged about it yet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben geen bloesjesfan ; maar ik bewonder wel jouw heel precieze afwerking ! Mooi gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook geen bloesjesfan én ik kende Compagnie M. ook niet ;) Maar ik vind bloesjes zonder rechtstaande kraag wél mooi, ontdekte ik onlangs. Van dit exemplaar ben ik dus wel fan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoooo mooi, het bloesje, de contrasterende kleuren... Ik vind het prachtig!! Dat het maar vlug te koop wordt aangeboden, want dit wil ik zeker eens proberen.

  Sofie
  http://dekopspeldekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zou nooit in mij opgekomen zijn om dit bloesje in een effen stof te maken. Maar 't is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey An, bedankt voor je test! Het ziet er prachtig uit! En maak je maar geen zorgen hoor: ik begon pas met bloggen in maart dus het absoluut normaal dat je mijn blogje nog niet kende! M

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schoon zeg, deze versie! De mijne is sinds gisteren ook klaar, maar ik ben effe in blogverlof :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, weer helemaal in die ongelooflijk mooie stijl van jou!!! Prachtig dat bloesje! En ook al is het een eenvoudig stofje, het staat haar beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg mooi, fijne combinatie en het patroontje zag ik al voorbijkomen, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk bloesje en die appelknoopjes zijn echt super! Liefs, Me.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Toffe blog!
  Bij deze heb je er een volger bij!

  http://mamadammeke.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. amai, wat een tof bloesje... wil ik ook!!! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat mooi zeg . Ik heb nog al testers zien opduiken in blogland ... Snoezige dochter

  BeantwoordenVerwijderen